sunnuntai 9. syyskuuta 2012

ITALIA, Rooma, elokuu 2006

Matkan tyyppi: omatoimimatka, lennot Finnair, hotelli nycerome.com
Hotelli: Turner
Matkan kesto: 5 yötä
Matkassa: kaksin miehen kanssa






HOTELLI


Hotelli Turner oli oikein hyvä neljän tähden hotelli. Huone oli hyvä (sisustus ei tosin ihan meidän makuun) ja samoin aamupala. Hotelli sijaitsi Porta Pian alueella eli suhteellisen syrjässä keskustasta, mutta kävellen jaksettiin kuitenkin koko ajan kulkea.

Hotellin kotisivu: http://www.hotelturner.com/home

Hotellin sisäänkäynti.

Meidän huone.







MATKAKOHDE


Rooma oli aivan mahtava kaupunki ja vei kyllä meidän molempien sydämet. Historiallinen keskusta on suhteellisen pieni ja kaikki nähtävyydet (kunnosta riippuen) kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Kävellen on mukava liikkua, kun joka paikassa on jotain hienoa nähtävää. Hyvät kengät ovat tarpeen ja itselläni oli laukussa aina vaihtopari sekä rakkolaastareita mukana. Turisteja oli luonnollisesti enemmän kuin paljon ja etenkin Trevin suihkulähteellä oli ahdasta. Tungoksessa on hyvä muistaa varoa taskuvarkaita. Elokuussa sää oli helteinen, mutta tuulen ansiosta ei yhtään liian kuuma. Sää suosi koko matkan ja auringosta saatiin nauttia.

Ostettavaa on luonnollisesti joka lähtöön ja eikä Rooma ole mikään edullinen ostospaikka.  Itse tuli ostettua etenkin Benettonin ja Espritin vaatteita, jotka kuitenkin ainakin tulloin olivat hieman edullisempia kuin Suomessa. Miehen kanssa tuli myös käytä kaikki mahdolliset urheilukaupat sekä tietenkin Ferrarin kauppa. Pienet herkkukaupat olivat aivan ihania ja niistä kotiin tuomisiksi ostettiin etenkin erilaisia pastoja sekä oliiviöljyä.

Ainoa pettymys matkalla oli ruoka. Italialaisen ruuan ystävinä odotimme matkalta paljon ruuan suhteen, mutta kehumista ei kyllä juuri ollut. Osa syy lienee huonossa tuurissa, osa siinä että söimme koko ajan keskustan turistipaikoissa. Jäätelö oli kuitenkin maineensa veroista ja valikoimaa vähän liiaksikin, kaikkea ei ehtinyt maistaa... Ravintoloissa viini oli edullista ja hyvää kuin myös olut. Grappaakin tuli maistettua, ei hyvää...


MATKA


Tällä matkalla tuli käytyä läpi melkein kaikki mahdolliset nähtävyydet. Pääosin siis liikuttiin jalan, yhtenä päivänä hop on - hop off bussilla. Liikkeelle lähdettiin aamupalan jälkeen ja takaisin hotelliin palattiin illalla. Jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt ottaa vähän rauhallisemmin, mutta ei sitä vaan malttanut kun halusi nähdä kaiken mahdollisen... Nähtävyyksien katselun lomassa käytiin toki myös syömässä ja istuttiin terasilla viiniä tai olutta juoden ja ihmisiä katsellen. Tällä matkalla vaihdettiin myös kihlat yhdessä Rooman puistoista! Naimisiin menosta oltiin päätetty jo aikaisemmin ja sormuksetkin ostettiin valmiiksi Suomesta joten juttu oli siis ihan yhdessä suunniteltu. Nähtävyyksistä etenkin Vatikaanin kohteisiin ja Colosseumille oli pitkät jonot ja koska emme halunneet käyttää tunteja jonottamiseen, katsoimme nuo paikat vain ulkoa päin. Koska Rooman upeutta on vaikea pukea sanoiksi, annan kuvien puhua puolestaan. Tässä otoksia meidän suosikki nähtävyyksistä:



                                                                                              Trevin suihkulähde





 




Vittorio Emanuelen monumentti



                                                                                                    Ponte Sant'Angelo
                                           




Vatikaani ja Pietarin kirkko








Colosseum ja Forum Romanum











                                                                                                        Pantheon





Suihkulähteitä ympäri kaupunkia











LOPUKSI


Me molemmat ihastuttiin Roomaan aivan täysin. Voin lämpimästi suositella kaikille! Vinkiksi antaisin kuitenkin sen, että kannattaa etsiä matkaoppaista ja netistä valmiiksi ravintola suosituksia. Näin mekin tehtiin ennen seuraavaa reissua ja saatiin kyllä huomattavasti parempaa ruokaa. Mutta siitä sitten enemmän seuraavassa Rooman matkakertomuksessa...




                                                                       Kolikko Trevin lähteeseen; tänne palataan varmasti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti